УПЦ Московського патріархату розриває відносини з Константинополем

УПЦ Московського патріархату розриває відносини  з Константинополем

Собор єпископів УПЦ МП не визнав рішення Константинополя щодо продовження процедури надання автокефалії церкві України і заявив про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольським Патріархатом.

Про це йдеться у Постанові Собору від 13 листопада 2018 року, – пише УНІАН.

«Собор єпископів Української Православної Церкви вважає, що рішення Священного Синоду Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року стосовно українського церковного питання є недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили», - вказано у постанові.

В УПЦ Московського патріархату постановили, що рішення про встановлення юрисдикції Константинопольського Патріархату на території України є «наслідком спекулятивного трактування церковної історії».

«Рішення про зняття анафеми та інших церковних заборон із лідерів розколу та визнання дійсності псевдохіротоній, які були звершені ними під час перебування в розколі, є наслідком спотвореного тлумачення православних канонів. Історія Православної Церкви не знає випадків подолання розколу шляхом його простої легалізації, – йдеться в постанові.

«Прийнявши такі антиканонічні рішення, визнавши розкольників у сущому сані, Константинопольський Патріархат, згідно з церковними правилами, сам став на шлях розколу. У зв’язку з цим, євхаристичне спілкування Української Православної Церкви з Константинопольським Патріархатом на даний час є неможливим і припиняється», - підсумували в УПЦ МП.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода в Луцьку та області 14 листопада
Наступна новина На Волині водій маршрутки «відгамселив» іномарку
Останні новини
Схожі новини