УПЦ МП теж їздила по Благодатний вогонь. Були священик з Волині і скандальний нардеп Новинський

УПЦ МП теж їздила по Благодатний вогонь. Були священик з Волині і скандальний нардеп Новинський
Делегація УПЦ МП після прибуття з Благодатним вогнем в Україну. Фото Gordon.ua

Делегація УПЦ МП їздила у Єрусалим, аби привезти в Україну Благодатний вогонь, який традиційно знійшов у Храмі Гробу Господнього напередодні свята Воскресіння Христового.

У складі делегації були, зокрема, священики УПЦ МП і народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський.

Фото, зроблені після прибуття в Україну, оприлюднив волинський священик, прес-секретар Волинської єпарїі УПЦ МП Олег Точинський. Він теж був у складі делегації.

Точинський повідомив, що везе Благодатний вогонь у Луцьк: «Делегація Волинської єпархії УПЦ отримала Благодатний Вогонь! З Божою поміччю їдемо на Волинь! Чекайте святиню у головних храмах Луцька» – написав Точинський. 

Як відомо, делегацію Православної церкви України, яка теж привезла з Єрусалиму Благодатний вогонь, очолював митрополит луцький і волинський Михаїл.

Делегація УПЦ МП, яка їздила по Благодатний вогонь. У центрі – нардеп Вадим Новинський. Фото Олега Точинського
Олег Точинський

Чому Вадим Новинський – скандальний? 

Як відомо, нардеп Вадим Новинський  - послідовний лобіст та меценат УПЦ Московського патріархату в Україні. До 2012 року був громадянином Росії.

Зокрема, у червні 2018-го у складі делегації зі священиків УПЦ Московського патріархату відвідав власним чартерним літаком патріарха Варфоломія в Стамбулі. Просив патріарха відмовитись надавати томос) УПЦ КП.  

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

У грудні 2016 року Верховна Рада України дала згоду на притягнення Вадима Новинського до кримінальної відповідальності за клопотанням Генпрокуратури України. (за інформацією Радіо Свобода)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Михаїл привіз в Україну Благодатний вогонь і роздавав його прямо в аеропорту
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 28 квітня
Останні новини
Схожі новини