Уряд готує оперативний план перевірки доріг

Уряд готує оперативний план перевірки доріг

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює масштабний аудит якості доріг, перш за все, відремонтованих у 2017 році, і вимагає притягнути до відповідальності підрядні організації, неякісно виконали дорожні роботи.

Згідно з повідомленням департаменту інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів, одночасно глава уряду наполягає на необхідності швидкого впровадження нового стандарту будівництва, розробленого в рамках реалізації програми "500-500-1000" (своєрідний план будівництва 500 кільцевих розв'язок, 500 острівців безпеки, 1 тис. наземних пішохідних переходів на дорогах України), пише Інтерфакс-Україна.

"Нам потрібно провести масштабний аудит того, що зроблено в 2017 році. Очікую термінового плану перевірки і рішення про створення контрольних груп для перевірки доріг. Все виправлення дорожніх робіт повинні проходити за рахунок підрядних організацій які неякісно виконали свою роботу", - сказав В.Гройсман під час спеціальної наради за участю керівництва Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг.

Учасники наради зазначили, що в цьому році план фінансування дорожньої галузі становить 45,7 млрд грн. За планом роботи будуть вестися на 218 об'єктах. Майже 60% проектної документації вже підготовлено. Крім того, світ вийшов оновлений стандарт будівництва, який повинен стати "настільним підручником" для дорожніх служб.

Одночасно триває підготовка проектів концесійних доріг. Однією з них, за планом, може стати дорога Краковець-Львів. Інтерес інвесторів до цього проекту, як запевнили в "Укравтодорі", є.

Глава уряду звернув увагу, що зараз погодні умови не дозволяють масштабно почати дорожні роботи, але з настанням тепла, все повинно запрацювати дуже швидко.

"У цьому році ми почнемо роботу в квітні. Треба розібратися з усіма підрядниками, з усіма службами, щоб вони були готові", - сказав В.Гройсман.

У 2017 році в Україні реконструйовано і побудовано понад 2 тис. км доріг, що вдвічі перевищило показники 2016 року. Дорожні роботи велися на трасах по всій території України. Дорожній бюджет 2017 року перевищив 30 млрд грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 37% українців хочуть, щоб їх діти жили за кордоном – соціологи
Наступна новина 90% води у пляшках забруднені пластиком – дослідження
Останні новини
Схожі новини