Уряд Німеччини надасть 9 млн євро на будівництво житла для переселенців

Уряд Німеччини надасть 9 млн євро на будівництво житла для переселенців

Це допоможе близько 1000 внутрішньо переміщеним особам отримати соціальне житло.

Україна отримає 9 млн євро від уряду Німеччини на будівництво соціального житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та розвиток інфраструктури, зокрема шкіл та дитсадків у містах, які приймають ВПО.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Кошти будуть спрямовані в Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні уряду України райони Донецької і Луганської областей.

Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI» триватиме чотири роки. Він допоможе близько 1000 внутрішньо переміщеним особам отримати соціальне житло.

Допомога надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини через німецький державний банк KfW.

«В рамках нового проекту на виділені урядом Німеччини кошти ми відновимо або побудуємо «з нуля» 10–12 багатоквартирних будинків для внутрішньо переміщених осіб. Поруч з кожним таким будинком ми відремонтуємо школу або дитячий садок. Це буде робитися швидко, прозоро й за німецькими стандартами енергоефективності й якості в цілому», – повідомив виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов.

Наразі в Україні зареєстровано майже 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ДТП за участі лучанина загинув український співак
Наступна новина «Київстар» підвищив тарифи через 4G
Останні новини
Схожі новини