«Поки не штрафуємо. Але з понеділка, мабуть, будемо» - поліція Волині про порушників карантину

«Поки не штрафуємо. Але з понеділка, мабуть, будемо» - поліція Волині про порушників карантину

З 6 квітня Уряд офіційно посилює карантин. Забороняють, зокрема, бути у громадських місцях без маски, ходити вулицею групою понад дві особи, гуляти у парках, скверах, лісах та на дитячих майданчиках, виходити на вулицю без документів. 

У Патрульній поліції у звязку з цим кажуть: з 6 квітня, скоріш усього, посилять заходи впливу на громадян, аби ті ретельніше дотримувалися правил карантину.

Речниця Патрульної поліції Волинської області Ольга Бузулук пояснює:  

«Вся поліція переведена на посилений режим несення служби з часу запровадження надзвичайної ситуації. Ми патрулюємо постійно. Стосовно скупчення людей – ми поки тільки рекомендуємо не відвідувати людні місця, не збиратись великими компаніями, ще не штрафуємо. Але постійно наголошуємо, щоб люди не скупчувались, не виходили з дому без потреби, гуляти – по одинці, по двох», – зауважує вона.

Також, додає Бузулук, зараз проводять лише профілактичні бесіди з людьми. Ймовірно, з 6 квітня будуть притягувати до адміністративної відповідальності. 

«Поки проводимо лише профілактичні бесіди. Але, з понеділка, так як прийняли зміни у постанові Кабміну, то, ймовірно, будемо притягати за порушення до адміністративної відповідальності»

«Сказали чекати, в понеділок буде вже розроблений алгоритм дій. Людей дуже багато, а поліції все-таки обмежена кількість», – розповіла речниця поліції.

Які місця патрулюватиме поліція

Окрім парків та скверів, патрулюватимуть також наближені ліси та водойми, адже за умовою посиленого карантину, відвідування цих місць – теж під забороною.

«Ліси, водойми, ми обов’язково будемо перевіряти. Зараз обсяг роботи дуже великий, мусимо там перевіряти людей, які повертаються з-за кордону. Перевіряємо умови самоізоляції. Звісно, стараємось встигати за всім, але побачимо як це буде на практиці. Сподіваємось, на свідомість людей», – розповіла Ольга Бузулук.

«Стосовно масок, чи занять спортом у парку – будемо бачити по алгоритму, який нам напрацюють. Поки ми за це не штрафуємо, але якщо буде  така постанова, вони її синхронізують з діючим законодавством, то будемо. Але поки рано про це говорити», – додала речниця Патрульної поліції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ніяких опадів та справжнє тепло», - синоптик про погоду в Україні
Наступна новина «Будемо забирати з моргу», - луцький спецкомбінат про поховання померлих від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини