Уряд значно спростив умови ведення бізнесу

Уряд значно спростив умови ведення бізнесу

Уряд України скасував понад 300 раніше прийнятих актів, які стали застарілими або створювали зайвий тиск на бізнес.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку в Facebook.

Також Кабінет міністрів прийняв кілька рішень, які повинні стимулювати ріст промисловості.

Кабмін лібералізував умови використання касових апаратів. Тепер касові апарати буде обов’язково використовувати лише у тому випадку, якщо річний обсяг розрахункових операцій перевищує 500 тис грн. За підрахунками Офіс ефективного регулювання економія від цього рішення для однієї компанії становитиме 22 735 грн.

Крім того, уряд вирішив запропонувати Петро Порошенко скасувати Указ №436, а відповідно і штрафні санкції за порушення норм з регулювання обігу готівки. Відтак, в разі втрати чинності Указу №436 будуть скасовані штрафи за перевищення встановлених лімітів залишку готівки в касах, неповне оприбуткування готівки у касах, витрачання готівки з виручки, отриманої від реалізації продукції та інших касових надходжень на виплату заробітної плати та через інші обмеження.

Уряд удосконалив механізми розмитнення товарів у портах, щоб пришвидшити контрольні процедури та мінімізувати людський фактор у цьому процесі. Раніше за відсутності попередньо поданої електронної інформації про товари на борту судна, порт не дозволяв судну закордонного плавання заходити до своєї акваторії. Відтепер за відсутності інформації про товари в електронному вигляді буде заборонене лише вивантаження товарів.

Також Кабмін ухвалив Стратегію реформування системи державного нагляду (контролю). Її головна мета - перетворити систему нагляду і контролю на систему управління ризиками. Бізнес точно знатиме суть перевірок і довірятиме державі більше. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бойовики «ДНР» обстріляли мирних жителів з системи «Град»
Наступна новина На Modern-Ехро влаштували приємний сюрприз для співробітників
Останні новини
Схожі новини