Уряд зобов'язав НАЗК відновити доступ до реєстру е-декларацій

Уряд зобов'язав НАЗК відновити доступ до реєстру е-декларацій
Фото ілюстративне

Уряд ухвалив розпорядження, яким зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників.

Про це пише Українська правда із посиланням на міністра Кабміну Олега Немчінова у Telegram, першого заступника голови парламенту Руслана Стефанчука на засіданні РНБО, запис виступу якого є у розпорядженні видання.

«На позачерговому засіданні уряду за участі президента Володимира Зеленського на виконання рішення РНБО ухвалили розпорядження, яким зобов'язали НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників та забезпечити механізм їх спецперевірки!» – пише Немчінов.

Стефанчук на засіданні прокоментував відновлення електронних декларацій: «НАЗК та інші органи, які постраждали від цього рішення, чудово розуміють, що, згідно зі статтею 19 Конституції, усі органи мають діяти у межах, спосіб та порядку, передбаченому законом, а не постановами чи інструкціями».

Тому відновлення закону, вважає він, є важливим пріоритетом. Також Стефанчук наголошує, що він підтримує судову реформу, проте питання з КС має вирішуватися за дужками цієї реформи і якомога швидше.

Нагадаємо, під час засідання РНБО Зеленський пообіцяв «швидкі й адекватні кроки» – відкрити реєстр декларацій, а також зареєструвати невідкладний законопроєкт у Верховній Раді, де передбачається відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні.      

27 жовтня Конституційний Суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

КС у своєму рішенні наголосив, що кримінальна відповідальність за недостовірне декларування є надмірним покаранням, тобто, негативні наслідки, яких зазнає правопорушник, нібито непропорційні тій шкоді, яку він наніс або міг нанести.

Національне агентство з питань запобігання корупції з 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ікони ми зняли». Репортаж із червоної зони у Володимирі
Наступна новина Білорусь закрила кордони з Україною
Останні новини
Схожі новини