«Нормальна людина не буде кидатися на людину в формі», - головний патрульний Волині

«Нормальна людина не буде кидатися на людину в формі», - головний патрульний Волині

Начальник Управління патрульної поліції Волині Олександр Вовченко розповів, коли водії, не бажаючи платити штраф, хамлять, чи не з кулаками кидаються на патрульних, то їх потрібно ставити на місце.

Цим він поділився у своєму інтерв’ю «Першому».

«Відповім напівжартома: у психів, невротиків і людей з відхиленнями розумової діяльності є весняні та осінні загострення», – сміється Олександр.

Нормальна людина не буде кидатися на людину в формі, робота якої, в першу чергу, –  захищати, в тому числі і її. Не хочу нікого образити, але так є. Моя перша освіта дозволяє мені про це стверджувати. Навіть досвідчені психологи та психоаналітики кажуть, що навесні та восени більшає випадків суїциду, люди часто коять незрозумілі речі. Патрульні повинні реагувати на подібне жорстко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Даішники брали хабарі і були поганими, патрульні – не беруть, але теж погані», - Олександр Вовченко

Він додав, що коли вони запускали патрульну поліцію в Ковелі, багато хлопців приїхали з інших міст і все допитувались, яким чином тут, на Волині, сприймають поліцію. Кожен регіон відрізняється менталітетом, забезпеченістю, що впливає на соціологічний характер населення.

«Ми їм тоді казали так: усе «бидло» треба поставити в «стійла», а нормальним громадянам треба пояснити та дати зрозуміти, що настали зміни. Зрозуміло, якщо адекватний водій десь трохи недогледів, пропустив знак, або ж повернув, де не можна, то патрульні обходяться попередженням…», – пояснює Вовченко.

Він зауважив, що кожен водій порушує правила. За неофіційною статисткою, якщо водій проводить за кермом 6 годин на день, він порушує правила дорожнього руху разів десять.

«З пішоходами – те ж саме. Скільки б не пояснювали, якщо людина роками переходить дорогу в одному й тому ж місці, її дуже важко переконати, що цим самим вона наражає себе на небезпеку. Вона готова вже дістати з кишені 51 гривню штрафу або взагалі придбати «абонемент» на рік… Менталітет такий, нічого не зробиш.

Спостерігаю зараз таку тенденцію: раніше даішники брали хабарі і були поганими, бо забирали останнє, зараз патрульні не беруть хабарів – теж погані, бо теж забирають останнє», – каже головний патрульний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вісім тисяч гривень – не зарплата для людини, яка щодня ризикує життям», - Олександр Вовченко 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екобіда на Волині: через обробку полів хімікатами загинули тисячі бджіл
Наступна новина Люди там скучили за українським, - учасники Волинського хору про виступ на Луганщині. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини