«Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її», – Ляшко

«Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її», – Ляшко
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що чутки про те, що українським лікарням не вистачає кисню, не відповідають дійсності.

Про це пише Українська правда.

"Наразі два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного зупинились на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності. І відразу поширилися чутки, що нібито кисню не вистачає. Система не готова. Спростую. Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її", – наголосив міністр.

Він додав, що до планових регламентних робіт готувались, та спільно із виробниками знайшли їм заміну на цей період. 

Окрім того, лікарням надали можливість використовувати технічний кисень.

За словами Ляшка, також "створені можливості" для постачання кисню з Польщі в розмірі орієнтовно до 240 тонн на тиждень.

"Всього на потреби удосконалення систем киснепостачання в цьому році було виділено вже 1 млрд 148 мільйонів. Із них цієї осені в регіони направили майже 400 мільйонів гривень", – зазначив голова відомства.

Нагадаємо, через проблеми з постачанням кисню 10 пацієнтів з луцького коронавірусного шпиталю перевели в обласний госпіталь у Боголюбах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Конструкція затисла водія та пасажира: на Волині зіткнулися легковики та мікроавтобус
Наступна новина У Ковелі відновлюють подачу тепла
Останні новини
Схожі новини