«Уважно послухайте патріарха Кирила. І все зрозумієте» - волинський священик

«Уважно послухайте патріарха Кирила. І все зрозумієте» - волинський священик
Настоятель Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Константин Марченко

Якщо прихожани церков УПЦ Московського патріархату будуть уважно слухати ієрархів цих церков – то швидше зроблять висновки про їх істинні наміри і ставлення до України, – вважає настоятель Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря, речник Волинської єпархії УПЦ КП, архімандрит Константин (Марченко).

«Хотілося б, аби усі вірячи УПЦ МП, які такі ж, як і ми українці, уважно слухали своїх поки що псевдовчителів, яких називають «своїми духовними керманичами» - каже священик, і наводить у приклад виступ російського патріарха Кіріла. Це була проповідь, виголошена ним 9 грудня в одному з храмів Москви.
 


«Уважно послухайте Кирила, люди добрі. Проаналізуйте слова про те, що Церква Христова йде до людей з добром і примиреням. А після цього знайдіть у відкритій мережі висловлювання митрополита запорізького Луки, речника УПЦ МП Климента, Лонгіна Жара, одеського митрополита чи Іонафана Єлицьких.

І послухавши їх, дайте відповідь самі собі: хто ж дихає ненавистю? Ненавистю до людей, до України, до самої ідеї нашої духовної незалежності.

Стільки років обману, а ми до цих пір не вміємо дати відверту оцінку явній брехні. То мова у нас була «базарна». А коли побачили, що це не діє і стає приводом для переходу вірян в УПЦ КП – самі почали звершувати на ній богослужіння..

То потім байки про те, що і вони насправді за канонічну автокефалію. А коли Вселенський Патріарх подарував шанс її отримати – відразу по команди з Москви і його Всесвятість опустили в ранг розкольників.

А правда насправді, як це не парадоксально – у цій промові Кирила. Який сказав: ЧИ МОЖНА ДОПУСТИТИ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ? НЄЛЬЗЯ!

Тому визначатись нині кожній громаді.

Чи й далі слухати недолугу псевдоправду про єдність русского міра і надіятись на якусь там канонічну автокефалію від Москви, якої виявляється по словах Кирила НЄЛЬЗЯ допустити.

Чи бути зі своїм народом у своїй Церкві…».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Московський патріархат тепер поза законом, – волинський священик


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільші замети - біля Луцька: що робиться на волинських дорогах
Наступна новина Укрзалізниця почала продаж квитків на додатковий потяг Київ-Ковель
Останні новини
Схожі новини