«Уже маємо хворих стоматологів». У Луцькраді кажуть, що ситуація з коронавірусом у місті складна

«Уже маємо хворих стоматологів». У Луцькраді кажуть, що ситуація з коронавірусом у місті складна
Фото ілюстративне

Ситуацію із захворюваністю на коронавірус у Луцьку в міськраді називають складною, адже багато хворих людей ходять містом, зокрема відвідують заклади торгівлі, заражаючи інших.

Про це йшлося під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомили у мерії.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін нагадав, що за минулу добу у Луцьку виявили два нові випадки захворюваності на COVID-19.

«До сімейних лікарів звернулися 36 лучан (22 дитини та 14 дорослих), виявлено 3 підозри на COVID-19, серед них – одного хворого на пневмонію», – доповів Лотвін.

За даними Волинського обласного лабораторного центру, у минулі вихідні виявлено вісім підозр на COVID-19. Зазначають, що зараз на лікуванні перебуває одна людина ромської національності, захворіло троє стоматологів. Щодо нових випадків захворюваності, що зареєстровані у Луцьку, то це контактні особи.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

За словами секретаря міської ради Григорія Пустовіта, у Луцьку багато хворих людей ходять містом та відвідують заклади торгівлі.

«Люди не знають, де інфікувалися. Ми вже маємо хворих стоматологів та підприємця. У нас не вистачає ПЛР-тестів, щоб перевірити усіх. І це ще у нас не запрацював громадський транспорт, та не відновили роботу дитячі садочки», – сказав Пустовіт.

За його словами, сьогодні ситуація складна.

«Хворі на грип та ГРВІ мають залишатися вдома. Ситуація в місті погіршилася, бо ми не знаємо джерел інфікування, не знаємо причин та всіх контактних осіб», – додав Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, у Волинській ОДА прогнозують, що у п’ятницю, 29 травня, в області можуть послабити карантин, якщо кількість хворих на коронавірус знижуватиметься.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Готуємо дуже цікаве дійство». Яким буде свято останнього дзвоника у Луцьку
Наступна новина У Луцьку на коронавірус захворіла працівниця відділення пошти, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини