В Чехії новий прем'єр. ВІДЕО

В Чехії новий прем'єр. ВІДЕО

Президент Чехії Мілош Земан призначив лідера руху АНО Андрея Бабіша прем’єр-міністром.
Уряд обиратимуть наступного тижня. Попередньо Земан хоче провести зустрічі з майбутніми міністрами. Згідно законодавства за 30-денний період новий уряд повинен отримати підтримку нижньої палати парламенту. Голосування за довіру може відбутися у січні незадовго перед президентськими виборами. Крім депутатів руху АНО, поки лише комуністи висловили готовність підтримати меншість Бабіша.

Новий прем’єр подякував президенту за призначення та рішення затвердити уряд перед важливим самітом ЄС, як він просив раніше. Як відомо, новий прем’єр не завжди підтримує рішення Європейського Союзу, й очікується, що новоспечений глава виконавчої влади може притримуватись євроскептичної тенденції в управлінні.

5 грудня міністри на чолі з Богуславом Соботкою припинили свою роботу. Політик відправив поштою заяву про відставку Мілошу Земану замість того, щоб привезти її особисто.
Нинішній глава держави та кабінет міністрів мали напружені стосунки, в першу чергу через позицію щодо Росії. Чеський лідер неодноразово висловлювався на підтримку Кремля, в тому числі щодо незаконної анексії Криму.

Чеському урядові щоразу доводилося виправдовуватись за його заяви. І пояснювати що це особиста думка президента, яка жодним чином не збігається з офіційною позицією Праги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянина, який спричинив смертельну ДТП
Наступна новина Другий рекорд за день: біткойн торгується вище $15 тисяч
Останні новини
Схожі новини