У Любомлі встановили кисневу станцію

У Любомлі встановили кисневу станцію

У Любомлі в місцевій лікарні запрацювала киснева станція. Її вартість – понад 2 мільйони гривень.

Про це йдеться в дописі на офіційній фейсбук-сторінці голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

«Це одна з 10 кисневих установок, закуплених для області Міністерством охорони здоров’я України торік. Вартість такої станції – понад 2 млн грн. Зауважу, що її встановлення профінансували коштом самої лікарні та міського бюджету» – розповідає Юрій Погуляйко.

Читайте також: Без операції не прожив би й року. У Луцьку вперше пересадили серце

Як розповів генеральний директор медичного об'єднання Володимир Дибель, потужність кисневої станції «OXY-Gold-45» – 433,65 літра за хвилину, або 624 тисячі 456 літрів за добу. Киснепровід облаштовано для 165-ти точок центрального киснепостачання.

Щоб врятувати якомога більше життів, лікарі повинні мати можливість це зробити. Перевага кисневої станції в тому, що лікарня тепер повністю незалежна від постачання кисневих балонів, а значить – більше пацієнтів вчасно отримають допомогу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На ринку медичних послуг залишаться сильні гравці», – Олександр Дудар. ІНТЕРВ'Ю


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть дати друге життя старому елеватору
Наступна новина Ще чотири луцькі вулиці хочуть переназвати: які є варіанти
Останні новини
Схожі новини