В психоневрологічному інтернаті на Волині живуть 15 переселенців з Донеччини

В психоневрологічному інтернаті на Волині живуть 15 переселенців з Донеччини

У Горохівському психоневрологічному інтернаті зараз проживає 130 мешканців. Серед них – 15 переселенців, які приїхали на Волинь із Покровського психоневрологічного інтернату, що на Донеччині.

Про це розповіла Суспільному директорка закладу Юлія Ковальчук.

Аби розмістити переселенців в інтернаті довелося доставляти додаткові ліжка.

"Укрупнили наші кімнати. Якщо люди проживали по 1 чи 2, то ми додатково доставляли ліжко, а то й два, аби розмістити наших гостей", – розповідає Юлія Ковальчук.

Юрій Клюнов – один із мешканців інтернату, якому довелося втікати від обстрілів. У Покровську він жив 12 років. Розповів, що йому там подобалося та коли почалася війна – було страшно.

"Почали снаряди літати. У нас в місті страшно було. Потім снаряд впав неподалік інтернату. І вибухова хвиля пішла по всьому районі. Там було неможливо", — говорить чоловік.

З початком війни у багатьох мешканців Горохівського психоневрологічного інтернату до їхнього діагнозу додалося почуття тривоги і страху, сказала психологиня Ірина Пундик. З її слів, зараз вони освоюють комплекс психоемоційного розвантаження.

Частина мешканців психоневрологічного інтернату допомагають військовим, передаючи власноруч зроблені роботи на передову, розказала директорка закладу.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UWumEilQ5iI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Читати також: У Волинській психіатричній лікарні зайняті 95% ліжок


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заснув за кермом: на Волині легковик протаранив фуру
Наступна новина У Луцьку Lexus протаранив три припарковані автомобілі
Останні новини
Схожі новини