У Волинській психіатричній лікарні зайняті 95% ліжок

У Волинській психіатричній лікарні зайняті 95% ліжок

Від початку повномасштабної війни пацієнтів у Волинській психіатричній лікарні стало більше. Станом на 2 червня у медзакладі зайняті 95% ліжок.

Про це розповіла Суспільному директорка медустанови Людмила Юрко.

Щодня на консультацію до психіатрів в поліклінічне відділення Волинської психіатричної лікарні звертається до пів сотні пацієнтів.

Зі слів директорки медзакладу, значною мірою зросла кількість пацієнтів з тривожними та панічними станами, з невротичною стресопохідною патологією. Людмила Юрко каже: пацієнти – різного віку та статі.

Усього в структурі медзакладу 12 відділень. Зі слів лікарки Світлани Шолохової, у палаті інтенсивної терапії в період спалаху COVID-19 лікували хворих на коронавірус, нині відділення працює для пацієнтів всієї лікарні.

Медикаментами лікарня забезпечена. "З логістикою на початках в нас було трошки складніше. Зараз у нас практично все є: нейролептики, транквілізатори, серцеві препарати, розчини для капання, системи та ліки для невідкладної медичної допомоги", — каже психіатриня Леся Романюк.

Від 24 лютого амбулаторно та у стаціонарі обласної психіатричної лікарні пролікували 215 переселенців, серед них 20 дітей.

"Дуже багато пацієнтів з ознаками деменції, це як в мешканців Волині, так і в тимчасово переселених українців", — каже керівниця медзакладу Людмила Юрко.

У Волинській психіатричній лікарні облаштували укриття. Туди, під час повітряної тривоги, переходять пацієнти та медперсонал.

Читати також: «Боявся сказати мамі, що її нирка може підійти». Історія однієї операції


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньгаз»: інтеграція до європейського ринку газу за три роки змінила компанію
Наступна новина Дорогу встелили квітами: у Луцьку попрощалися з Героєм Маркіяном Нагорнюком
Останні новини
Схожі новини