В Україні дозволять робити додаткові щеплення проти ковіду

В Україні дозволять робити додаткові щеплення проти ковіду

В Україні дозволять робити щеплення додатковою дозою вакцини проти  COVID-19 людям з ослабленим імунітетом. Йдеться не про бустерну, а саме додаткову дозу для імунокомпроментованих людей.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підпише наказ про додаткову дозу 13 грудня, про це він повідомив під час брифінгу, пише Українська Правда.Життя.

"40 % дорослих українців – 12 млн 457 тис. вже отримали повний курс вакцинації. Досягнувши цієї позначки, Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений ВООЗ. 

Сьогодні я підпишу наказ, який схвалить позицію національної технічної групи експертів з імунопрофілактики та дозволить вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19", – сказав Віктор Ляшко. 

 

За його словами, додаткова доза вводиться з метою досягнення кращого захисту українців, які за станом свого здоров’я, мають нижчу ефективність вакцин у порівнянні з іншими людьми.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала людям з імунодефіцитом отримати третю дозу вакцини проти COVID-19.

Зокрема, імунокомпроментованими особами є:

  • пацієнти з ВІЛ/СНІДом,
  • хворі на рак, 
  • пацієнти з трансплантованими органами,
  • ті, хто приймає певні імуносупресивні препарати,
  • ті, в кого є спадкові захворювання, які впливають на імунну систему (наприклад, вроджена недостатність імуноглобуліну A) та багато інших.

Віктор Ляшко також зазначив, що наразі в Україні є в наявності понад 8 млн вакцин різних виробників. 

Попередньо  голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів, що вакцини Coronavac та AstraZeneca не передбачають бустерних щеплень проти COVID-19. 

Для третьої дози краще використовувати мРНК вакцини, а саме Рfizer та Moderna.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський заявив, що пенсіонери зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки
Наступна новина У Луцьку відкриють ще одну філію ЦНАПу
Останні новини
Схожі новини