На Волині від роботи відсторонили 22 невакцинованих медиків

На Волині від роботи відсторонили 22 невакцинованих медиків
Фото умовне з відкритих джерел

На Волині від роботи відсторонили 22 невакцинованих медиків. Найбільше відсторонених працівників медзакладів – серед господарського персоналу, а відсторонених лікарів – одиниці.

Про це у коментарі ІА «Волинські Новини» повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух.

Нагадаємо, медики, комунальники та працівники органів місцевого самоврядування мали щепитися від коронавірусу до 31 січня. В іншому разі їх відсторонять від роботи.

Нині на Волині працює 76 закладів охорони здоров’я. Як повідомив Юрій Легкодух, відповідно до даних проведеного моніторингу, станом на 1 лютого у цих закладах від роботи відсторонено 72 особи. З них фахівців з вищою медичною освітою (лікарі) – 4, молодший медичний персонал (медсестри) – 17, адміністративний персонал – 1 особа і господарський персонал – 50 працівників.

Загалом, зауважує він, ситуація з медичним персоналом в області у зв'язку зі згаданою вимогою, не є критичною.

«Вакцинація серед медичних працівників є на нормальному і належному рівні. Проте варто розуміти, що і в медичних колективах є антивакцинатори, які сіють сумніви. Особливо зараз поширена тема про те, що відсторонені невакциновані працівники подають судові позови. Хтось виграє їх, хтось – ні. Ми ж у своїй роботі повинні керуватися законодавчими актами і діяти в правовому полі», – наголосив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція розшукує 39-річного лучанина за крадіжку
Наступна новина «Випив склянку пива за вечерею». Суд закрив справу про п’яне водіння волинського митника
Останні новини
Схожі новини