Різдвяний джаз, магія і селфі на пам'ять. Перед лучанами виступив гурт UrbanGypsy

Різдвяний джаз, магія і селфі на пам'ять. Перед лучанами виступив гурт UrbanGypsy
У Луцьку виступив гурт UrbanGypsy з Києва (фото Олександра Дурманенка)

Гурт UrbanGypsy з Києва презентував лучанам музику у стилі джаз-мануш, або, як його ще називають, джипсі-джаз чи циганський джаз.

Концерт відбувся у четвер, 26 грудня, в Палаці культури міста Луцька, повідомляє ІА Волинські Новини.

Цей стиль створив гітарист Жан Батист Джанго Рейнхардт на прізвисько Великий Джанго.

Своє мистецтво представили гітаристи Михайло Левіт та Дмитро Кушніров, контрабасист Микола Кістеньов, скрипаль Матвій Миронов та вокалістка Оля Чернишова.

«Ми привезли для вас сьогодні різдвяну програму, аби привітати із прийдешніми святами та подарувати трішки хорошого настрою, – вітаючись, сказала Оля Чернишова. – Якось один мій друг поскаржився, що в нього зовсім немає новорічного настрою. І я згадала, що в дитинстві такий настрій для мене створювали батьки. Вони прикрашали дім, ставили ялинку, купували подарунки, а я щиро вірила, що це робив Дід Мороз. Знаєте, і зараз у нього вірю. Я усвідомила, що тепер настав мій час створювати настрій і для себе, і для своїх близьких. І це дуже важливо. Бо якщо ми цього не робимо, з нашого життя зникає магія. Тож своїми композиціями будемо закликати до міста зиму і різдвяні дива».

Читати також: Вуличні музиканти. Хто грає на «луцькому Бродвеї»

Солістка продемонструвала іще один зі своїх талантів, зігравши на укулеле – різновиді гітари, що має чотири струни й невеличкий розмір.

«Такий собі дамський варіант, – пожартувала вона. – Просто я боялася братися за гітару й шукала собі якийсь простіший інструмент. І от якось дивилася фільм «Знайомтеся, Джо Блек», в кінці якого прозвучала пісня, яка мене дуже вразила звучанням і голосу виконавця, й інструмента. Це був гавайський співак Ізраель Камакавіво’оле, такий доволі огрядний чоловік, якого ласкаво називали Ніжним Гігантом за янгольський голос. То була пісня SomewhereOverTheRainbow. І з неї почалася моя любов до укулеле».

Ще одна особлива пісня у різдвяному репертуарі UrbanGypsy – I'll Be Home For Christmas, написана в часи Другої світової війни від імені солдата, який мріє потрапити додому на Різдво.

«Ми бажаємо, аби всі святкували Різдво удома з близькими, – сказала солістка гурту. – Дякуємо, лучани, за теплий прийом, за цю неймовірну атмосферу в залі. Нам завжди приємно приїжджати туди, де цінують і люблять живу музику».

Не обійшлося цього вечора й без пісні на біс, перед виконанням якої артисти пообіцяли, що, послухавши її, всі захочуть гайнути кудись на вечірку. По тому всі охочі мали нагоду придбати диски з автографами виконавців та зробити з ними селфі на пам’ять.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Із хлібом-сіллю, під звуки оркестру. Як зустрічали 14-ту бригаду на рідній землі
Наступна новина В Україні хочуть заборонити секонд-хенд
Останні новини
Схожі новини