«Не все так погано». У Луцькраді змінили думку щодо долі старовинної садиби на Ярощука

«Не все так погано». У Луцькраді змінили думку щодо долі старовинної садиби на Ярощука
Старовинна садиба на вулиці Ярощука у Луцьку (фото Олександра Котиса)

Старовинна садиба на вулиці Ярощука у Луцьку все ж може отримати статус об’єкта культурної спадщини. Її вирішили внести у пропонований перелік нововиявлених об’єктів.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини Олександр Котис у коментарі у фесбуці під дописом про те, цій старовинній садибі на вулиці Ярощука не планують надавати статус об’єкта культурної спадщини.

Нагадаємо, раніше Котис розповідав, що старовинній садибі на вулиці Ярощука не планують надавати статус об’єкта культурної спадщини, мовляв, «там уже немає що вносити в список об’єктів культурної спадщини».

Побувавши на місці, посадовець змінив думку.

«Не так погано, як я думав. Вношу в перелік, а там буде видно. Фактично, на сьогодні немає тільки балкона, деталі ще є», – розповів Олександр Котис.

Однак, за його словами, процедура ця тривала.

«Вношу у пропонований перелік нововиявлених. Тоді консультативна рада в ОДА має затвердити. Можуть і не затвердити. Якщо затвердять – робиться облікова документація. Формально будівля буде мати статус охорони. Реально – якщо власник хоче зруйнувати, то в наших обставинах, мабуть, зруйнує», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні хочуть заборонити секонд-хенд
Наступна новина Farm Fresh – свіже фермерське молоко, яке Ви так давно шукали!
Останні новини
Схожі новини