Суд виніс вирок винуватцям загибелі 28-річної лучанки у ліфті. Вони відбулись умовним покаранням

Суд виніс вирок винуватцям загибелі 28-річної лучанки у ліфті. Вони відбулись умовним покаранням
Ліфт у будинку на Молоді, 19а, де загинула жінка

Двом працівникам «Волиньліфту» дали по року умовно через загибель 28-річної жінки через несправний ліфт у багатоповерхівці на проспекті Молоді,19а у Луцьку. Нещасний випадок стався майже п'ять років тому, тоді лучанку затиснуло між шахтою та кабіною ліфта, що спричинило смерть.

Експертизи довели, що у момент трагедії ліфт був несправним через неналежне обслуговування електромеханіком та майстром дільниці. Обоє працівників «Волиньліфту» Олег Левчук та Микола Синюк підписали угоди про винуватість з прокуратурою, у яких визнали себе винними, – пише «ZAXID.NET»

Нагадаємо, трагедія сталась 12 вересня 2017 року у багатоповерхівці на проспекті Молоді,19а у Луцьку. 28-річну жінку, яка зайшла до ліфта, затиснуло між кабіною та шахтою підйомника, після чого ліфт почав підійматися. Це призвело до численних травм та, як наслідок, загибелі жінки.

Згідно з висновком експерта Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, на момент трагедії ліфт був несправним та не відповідав вимогам.

«Причиною настання 12.09.2017 нещасного випадку зі смертельним наслідком є незадовільний технічний стан ліфту від неналежного технічного обслуговування ліфту працівниками ТОВ «СБРУ «Волиньліфт», які експлуатували ліфт не у відповідності до вимог щодо заборони роботи ліфта з несправними приладами та пристроями безпеки, та діючих посадових та виробничих інструкцій», – йдеться у висновку експерта.

Як зазначається у вироку Луцького міськрайонного суду від 14 лютого, за цією справою судили двох працівників «Волиньліфту»: електромеханіка та майстра дільниці, оскільки саме вони допустили експлуатацію технічно несправного ліфта. 14 лютого вони уклали угоди про винуватість з прокуратурою, у яких визнали себе винними та не заперечували проти призначеного покарання. Суддя Вячеслав Покидюк ці угоди затвердив.

Відтак, Олега Левчука та Миколу Синюка визнали винними у порушенні ч.2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель) та призначили їм по року умовно без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Оскаржити вирок можна в апеляційному суді протягом 30 днів.

Нагадаємо, Луцький суд призначив 51 тис. грн штрафу чоловікові, який придбав 173 кг бурштину. Слідство встановило, що бурштин він придбав у вересні 2017 року, втім, у кого саме, з'ясувати так і не вдалось. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні лікувати коронавірус будуть ще одним препаратом. Що про це відомо
Наступна новина Волинські плавці здобули нагороди на чемпіонаті України
Останні новини
Схожі новини