В Україні не трапилося жодної смерті внаслідок COVID-вакцинації, – МОЗ

В Україні не трапилося жодної смерті внаслідок COVID-вакцинації, – МОЗ

За вісім місяців кампанії вакцинації від COVID-19 в Україні не зафіксовано жодної смерті, яка була б пов'язана з поствакцинальними ускладненнями.

Про це на брифінгу від МОЗ заявив професор Сергій Дубров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ ім. Богомольця, – повідомляє Ліга.Нет.

"Минулого тижня ми бачили по кілька сотень смертельних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Якщо говорити про вакцинацію, то жодного пов'язаного з нею летального випадку не було зареєстровано", – сказав він на брифінгу "Вакцинація проти COVID-19 і карантин в Україні".

За даними президента Асоціації анестезіологів України, загалом з 24 лютого (початок антикоронавірусної вакцинації в Україні) зафіксовано 113 випадків серйозних ускладнень після вакцинації.

Професор зазначив, що, наприклад, ризик венозного тромбоемболізму після вакцинації "в сотні разів менше", ніж ризик такого ускладнення у разі COVID-19.

Наприклад, у ковідних пацієнтів в реанімаціях навіть за умови адекватної профілактики та лікування частота тромбоемболії легеневої артерії становить 27-32%.

Як висловився Дубров, ризик отримати серйозне ускладнення після ін'єкції "менше, ніж ризик авіакатастрофи або попадання під машину".

Читайте також: МОЗ вже підготувало необхідні документи про COVID-вакцинацію дітей. Зі скількох років


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вже п'ять регіонів України перебувають в «червоній» зоні
Наступна новина Волинянку, яка постраждала в страшній аварії, безкоштовно прооперує лікар Валіхновський
Останні новини
Схожі новини