Волинянку, яка постраждала в страшній аварії, безкоштовно прооперує лікар Валіхновський

Волинянку, яка постраждала в страшній аварії, безкоштовно прооперує лікар Валіхновський

21-річну Іванку Гаджало із Волині, якій понівечило обличчя у страшній ДТП у 2018 році, безкоштовно прооперує знаний в Україні пластичний хірург Ростислав Валіхновський.

Про це ІА Волинські Новини розповіла мама Іванки Гаджало Наталія Ціп’яшук.

Нагадаємо, у березні 2018 року дівчина потрапила в аварію. Тоді машина злетіла в кювет і перекинулась. Ні водій, ні решта пасажирів не постраждали, а Іванка отримала тяжкі травми голови: багато переломів щелепи, піднебіння та черепа, вибиті зуби, пошкодження ока.

«Були ми в Києві, у клініці Валіхновського. І він бере нашу Іванку на операції. Попередньо перший етап оперативного втручання призначили на 19 жовтня. Коли другий – невідомо, оскільки у доньки це вже 12-та операція, і серце має відпочивати від численних наркозів. Все безкоштовно, як пластичний хірург і обіцяв на передачі «Говорить Україна». То ми їхали такі щасливі!» – тішиться жінка.

Наталія Ціп’яшук каже, що, окрім обіцянки повернути Іванці красу, Ростилав Валіхновський пообіцяв ще й зробити все можливе для відновлення зору, адже після моторошної ДТП дівчина фактично осліпла на одне око.

«Лікар (Ростислав Валіхновський, – ВН.) обіцяв перед наступним, другим етапом операції перевірити Іванчине серце, печінку, легені і взагалі стан її здоров’я. Одразу впізнав доньку, зрадів зустрічі, назвав землячкою і зазначив, що слідкував за її долею із ЗМІ», – провадить співрозмовниця.

Щоправда, каже, після пластики потрібно буде 200 тисяч гривень на встановлення імплантантів, які виготовлять з фрагментів плечової кістки дівчини. Їх «підкидатимуть» до титанового протеза нижньої щелепи.

 

Інформацію підтвердили й в Інституті хірургії доктора Валіхновського.

«До Valikhnovski Surgery Institute звернулась пацієнтка - героїня проекту «Говорить Україна», Іванка з Волині. Фатальна ДТП з п’яним водієм понівечила прекрасне обличчя дівчини. Результат – множинні переломи кісток лицевого скелета та м’яких тканин обличчя. Найбільше постраждали середня частина та ліва сторона обличчя. Дівчина звернулася на проект «Говорить Україна».

Вона не могла нормально говорити, посміхатися, їсти тверду їжу, втратила зір. Був розроблений наступний план лікування: остеосинтез кісткових уламків, пластика м’яких тканин для відновлення симетрії ротової щілини, хірургічні та нехірургічні методики для порятунку лівого ока. Іванка готова стати сильнішою та здолати будь-які перешкоди. Фахівці Valikhnovski Surgery Institute захоплюються ентузіазмом дівчини і, незважаючи на всю складність ситуації, зроблять усе можливе, щоб повернути їй повноцінне життя, доповнивши роботу шановних колег по професії», – йдеться у повідомленні.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні не трапилося жодної смерті внаслідок COVID-вакцинації, – МОЗ
Наступна новина Як отримати онлайн кредит без зайвих клопотів — експерт
Останні новини
Схожі новини