Вже п'ять регіонів України перебувають в «червоній» зоні

Вже п'ять регіонів України перебувають в «червоній» зоні
Фото ілюстративне

Ще чотири українські регіони - Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області - з 00:00 18 жовтня перейшли в «червону» зону адаптивного карантину. У них діє набір певних заборон. Раніше в «червону» зону увійшла Херсонська область.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов, пише Слово і Діло.

Як і в інших регіонах червоної зони карантину, в цих областях на загрозливий період заборонені робота ТРЦ, ринків, кафе, кінотеатрів і масові заходи. При цьому як і раніше дозволяється робота продуктових магазинів, АЗС, Пошти, банків, аптек і ветеринарних клінік. Заклади з першої категорії зможуть уникнути закриття, якщо у них персонал вакцинований на 100%. Такі ж вимоги визначені й для роботи навчальних закладів - 100% вакцинації педагогів, або перехід на дистанційне навчання.

При цьому правила червоної зони не передбачають обмеження роботи громадського транспорту - це питання віддане на відкуп місцевій владі, які на свій розсуд можуть вводити певні обмеження. Так, в Запоріжжі в транспорт пускатимуть тільки при наявності сертифіката вакцинації, або негативного ПЛР-тесту, або довідки з роботи.

Читайте також: За минулу добу використали 4 тонни кисню. Яка ситуація у ковідному шпиталі в Боголюбах


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скликають позачергову сесію Волинської облради. Які питання будуть розглядати
Наступна новина В Україні не трапилося жодної смерті внаслідок COVID-вакцинації, – МОЗ
Останні новини
Схожі новини