В Україні продовжили режим надзвичайної ситуації до кінця року

В Україні продовжили режим надзвичайної ситуації до кінця року
Фото ілюстративне

Режим надзвичайної ситуації діятиме в Україні аж до кінця року, тобто до 31 грудня 2020-го. Його запровадили через пандемію коронавірусу, яка зачепила й Україну.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 28 жовтня. Про це повідомляє 24 канал.

Зауважимо, що режим запровадили ще у березні 2020 року через епідемію COVID-19. Тепер його вирішили продовжити через істотне погіршення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням в Україні коронавірусної інфекції. 

«Через продовження терміну дії карантину виникла потреба у продовженні для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2020 року», – мовиться у пояснювальній записці.

У разі виникнення надзвичайного стану законом передбачається надання відповідним органам державної влади, органам місцевого самоврядування необхідних для відвернення загрози та забезпечення безпеки й здоров'я громадян повноважень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто переміг на посаду міського голови Нововолинська. Офіційні результати
Наступна новина Уряд призначив голову Державної митної служби
Останні новини
Схожі новини