В Україні пропонують висоту багатоповерхівок визначати за кількістю населення

В Україні пропонують висоту багатоповерхівок визначати за кількістю населення

У міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонують визначати максимальну дозволену висоту будівель з урахуванням типу населеного пункту та кількості його населення, – інформує The Village.

Новий державні будівельні норми «Планування і забудова територій» вже затверджено. Опублікують документ невдовзі, каже заступник міністра Лев Парцхаладзе.

У селах з населенням до 1000 осіб дозволять лише садибну забудову. У селах, де проживає більше 1000 жителів, можна проектувати також багатоквартирні будинки з максимальною висотою – чотири поверхи (до 12 м). У селищах міського типу – ще й 5-поверхові будинки (до 15 м).

Для міст з населенням до 50-ти тисяч – максимальна висота становитиме 9-поверхів (до 27 м).

Максимально допустима висотність житлової забудови у містах з населенням понад 100 тисяч встановлюється документацією з просторового планування. На максимальну висотність впливатиме рельєф та можливості їх інфраструктури.

«Цих обмежень висоти за чисельністю населення у містах та селах не було раніше. У старому ДБН багато інших важливих норм не є обов'язковими, тому ми взялися за його оновлення», – пояснює Парцхаладзе.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні вперше відбувається Чемпіонат світу з кікбоксингу
Наступна новина У лісах поблизу Чорнобиля відзняли неймовірні кадри. ФОТО
Останні новини
Схожі новини