В Україні схвалили Календарний план вакцинації від COVID-19. Хто коли отримає безкоштовне щеплення

В Україні схвалили Календарний план вакцинації від COVID-19. Хто коли отримає безкоштовне щеплення

В Україні презентували Календарний план вакцинації населення у 2021 році, у якому розписано, які категорії населення у який період безкоштовно отримають щеплення.

Про це стало відомо 29 січня під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, пише Урядовий портал.

Участь у засіданні взяли представники Кабінету Міністрів, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства автомобільних доріг, голови ОДА та інші.

Прем’єр-міністр наголосив, що потрібно чітко визначити потребу держави у вакцинах на цей рік.

«Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу», – підкреслив Денис Шмигаль.

Під час засідання заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році.

Також головний державний санітарний лікар зауважив, що оперативний штаб із протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів додаткових доз.

За словами Віктора Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Державна комісія з питань ТЕБ та НС схвалила відповідний Календарний план.

Читати також: Розробляють карту пунктів і організовують бригади. Як на Волині готуються до вакцинації від COVID-19


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Муніципали заявили, що знову будуть зносити кіоски на луцькій автостанції
Наступна новина Ліс біля села Запруддя Камінь-Каширського району рубають законно, – поліція
Останні новини
Схожі новини