Розробляють карту пунктів і організовують бригади. Як на Волині готуються до вакцинації від COVID-19

Розробляють карту пунктів і організовують бригади. Як на Волині готуються до вакцинації від COVID-19

У Волинській області створять близько 60 спеціальних кабінетів щеплення від COVID-19.

Про це із посиланням на управління охорони здоров’я облдержадміністрації повідомляють в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації ОДА.

«Робота з організації кампанії щеплення від коронавірусної інфекції в області, як і в країні в цілому, розпочалася ще восени 2020 року. Наразі триває робота над створенням карти пунктів щеплення, – розповідають в управлінні охорони здоров’я ОДА. – Окрім цього, в області організовуються мобільні бригади для проведення щеплень та напрацьовуються маршрути пацієнтів. Готовність області проводити щеплення відповідає графікам Дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я».

Зауважують, що відповідно до вимог МОЗ вакцинація від коронавірусу повинна проводитись у спосіб та у місцях, які відповідатимуть критеріям:

1) дотримання всіх необхідних температурних умов зберігання та використання вакцин;

2) дотримання всіх необхідних умов безпеки тих, хто отримує вакцину та тих, хто здійснює щеплення;

3) доступність цільової для імунізації групи;

4) можливість здійснювати велику кількість щеплень в обмежений проміжок часу.

Зокрема, як кажуть в управлінні охорони здоров’я ОДА, це повинно бути окреме приміщення з холодильником, де зберігатиметься вакцина та безпосередьо проводитиметься щеплення.

Також під час організації роботи кабінетів щеплення повинні бути враховані особливості вакцинації кожної з окремих груп населення.

Нагадаємо, як розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, вакцинація від COVID-19 в Україні може початися орієнтовно 15 лютого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українська – обов’язкова у сфері обслуговування. Скільки скарг уже надійшло
Наступна новина Муніципали заявили, що знову будуть зносити кіоски на луцькій автостанції
Останні новини
Схожі новини