В Україні скасували прописку у паспортах. Тепер буде у «Дії»

В Україні скасували прописку у паспортах. Тепер буде у «Дії»

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт "Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні"

Народні депутати підтримали законопроєкт в цілому під час засідання, передає Еспресо.TV.

Згідно з текстом пояснювальної записки до документу, він врегульовує відносини у сфері публічних і електронних публічних послуг з реєстрації та декларування місця проживання фізичних осіб в Україні, порядок їх надання та обмін даними в електронних реєстрах, базах даних, порядок їх обробки у обсязі, необхідному для надання таких послуг. 

Закон впроваджує декларування місця проживання - повідомлення особою органу реєстрації адреси місця проживання в електронній формі у "Дії". 

Як повідомив міністр цифрової трансформацї Михайло Федоров у Telegram, відтепер користувачі "Дії" можуть вказати в ній адресу фізичного проживання і отримати підтвердження від власника житла.

"Ніяких довгих прогулянок до ЦНАП - тільки підтвердження в онлайні. Ми повністю змінюємо філософію прописки. Замість трьох закладів, 30 днів очікування і папірців, - одна заява, яку оброблять у першу добу", - написав Федоров.

Він зауважив, що оформлення пенсії, документів або отримання медичної допомоги "буде доступне там, де жива особа, а не там, де живе прописка".

Водночас, зауважив міністр, місце реєстрації не даватиме людині право власності на житло, а лише повідомлятиме державу, де вона знаходиться.

Читати також: У «Дії» з'явився дитячий ковід-сертифікат. Як отримати


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк з понеділка – у червоній зоні. Як працюватимуть школи
Наступна новина Pfizer показав ліки від ковіду
Останні новини
Схожі новини