В Україні велодоріжки стануть обов’язковими

В Україні велодоріжки стануть обов’язковими
Уряд ухвалив нові правила

По велодоріжці на кожну вулицю – в Україні ухвалили нові державно-будівельні норми. І тепер умови для велосипедистів прописані в рази краще.

За правилами, на дорогах має бути окрема велосмуга чи навіть велодоріжка, – пише канал 24.

Велосипед вже став досить поширеним транспортом у місті. Уряд ухвалив нові правила державних будівельних норм. Тепер усі дороги, які реконструюють, та усі нові будуть з велодоріжками або велосмугами. Це різні поняття. Адже велосмугу можна не відділяти стовпчиками, і вона йде зліва від місць паркування, повністю поряд зі смугами для авто.

«Якщо з велосипедної точки зору, то це, дійсно, такий великий крок вперед, в нас з'являються вже обов'язкові велодоріжки, майже на всіх категоріях вулиць, магістралей, або велосмуги. Громадський транспорт, він якби сполучений з дорогою, а велодоріжка має бути фізично відділена. Це бажано. Фізично відділена від дороги, щоб забезпечити велосипедистів. І має бути фізично відділена від пішоходів, тому що велосипедисти їм теж несуть загрозу», – розповів інженер-проектувальник та велосипедист Дмитро Макогон.

Дмитро пояснює: основна зміна – це зменшення розміру смуг для авто. Якщо раніше одна смуга мала бути мінімум – 3,75 метрів, то тепер – мінімум – 3 метри. А 75 сантиметрів можна «заощадити» для велосипедистів. Це на великих шосе. Для вужчих вулиць – та ж схема, але менше місця. При цьому велодоріжка має бути між пішохідною зоною та смугою для громадського транспорту.

Та якщо їх облаштовуватимуть так, як це зроблено зараз, то не скоро Україні стати велокраїною, каже Дмитро. Адже в деяких місцях, наприклад, велодоріжки починаються з високого бордюру без підйому, а на самій стежці не рідко паркуються машини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відкрита влада: ОБЛАСТЬ. ВІДЕО
Наступна новина Учасники проекту БудуйТіло. Перезавантаження взяли участь у телешоу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини