В Україні ввели Е-трудові. Як тепер призначатимуть пенсії

В Україні ввели Е-трудові. Як тепер призначатимуть пенсії
Фото ілюстративне

З 10 червня набув чинності Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Законом запроваджується облік трудової діяльності в електронній формі, що дозволяє не оформляти/не вести паперові трудові книжки.

«Пенсійний фонд України протягом п’яти років має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні дані про трудову діяльність працівників на підставі відомостей, наданих страхувальниками», - ідеться в повідомленні.

У ПФУ пояснюють, що за наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб про всі періоди трудової діяльності особи пенсію за віком буде призначено автоматично (без звернення особи) з дня, що слідує за днем досягнення пенсійного віку.

Водночас уточнюється, що за бажанням особа може одержувати пенсію з більш пізнього віку.

Читати також: Україна переходить на систему електронних лікарняних. Як це працює


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якісна продукція від лідера ринку косметики
Наступна новина У 41 волинське село проведуть інтернет
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні