В Україні знизять ціни на ліки

В Україні знизять ціни на ліки

Уже з 1 січня 2019 року аптечні мережі не укладатимуть жодних договорів та не отримуватимуть доходів від фармацевтичних виробників за надання маркетингових послуг.

Про це повідомив директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко,  – пише Укрінформ.

«Аптечні мережі України з 1 січня 2019 року відмовляються від укладення будь-яких договорів та отримання будь-яких доходів від виробників лікарських засобів за надання маркетингових послуг. Це буде зроблено, щоб зняти усі ці інсинуації, маніпуляції, що аптеки наживаються на споживачах, піднімають ціни, що біда уся в аптеках, а не в тому, що сьогодні виключно виробники впливають на кінцеву ціну ліків. Виключно виробники формують ціну, бо їхня діяльність не регулюється чинним законодавством», - наголосив Руденко.

Також він наголосив на тому, що із виробниками лікарських засобів буде проведена відповідна робота, а усі маркетингові договори будуть розірвані. «Ці договори породили виробники у жорсткій конкурентній боротьбі між собою. Кожен фармацевтичний виробник вважає за потрібне у своїй палітрі обов'язково випускати диклофенак, аспірин, анальгін, ібупрофен і тому подібне. Сьогодні на ринку, наприклад, понад 70 видів різних лікарських форм диклофенаку. А його ж треба десь розмістити та продати. От виробники, конкуруючи між собою та маючи на меті продавати ліки, зацікавлені у маркетингових угодах», - розповів Руденко.

Крім того він акцентував, що саме фармвиробники просувають свої бренди і саме вони є ініціаторами цього виду діяльності. «Коли відміняться маркетингові угоди, ми побачимо, як це вплине на ринок. Маніпуляція щодо того, що маркетингові угоди підвищують ціни на 30-40-50%, має викритися. У фармвиробників ціни на ліки мають впасти на ці 30-40-50%. І ми побачимо як це буде», - сказав Руденко.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі жарти: в одному з дворів міста зробили «могилу». ФОТО
Наступна новина Як смартфон стежить за вами
Останні новини
Схожі новини