В Україні з'явився новий освітній рівень

В Україні з'явився новий освітній рівень

Рівня «спеціаліст» в освіті більше не буде. Натомість в Україні з’являється новий вид освітнього ступеня: «фаховий молодший бакалавр»..

Ці й інші освітні новації в Україні стартували з серпня, коли  набув чинності закон  «Про фахову передвищу освіту». Про це йдеться у сюжеті Сфери-ТВ. Луцьк.

Освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» більш не існуватиме,  відтепер це «фаховий молодший бакалавр». Здобути спеціальність такого ступеня можна за державний кошт навіть, якщо ви вже вчилися на бюджеті . Раніше здобути освіту не за свої гроші можна було лише раз.

Зміниться і структура управління  училищами та коледжами. При кожному з них діятиме Наглядова рада, яка працюватиме над стратегічним розвитком закладу, шукатиме додаткові джерела фінансування. Обрати керівника навчального закладу відтепер можна буде лише колективним голосуванням і не більше , ніж на 10 років.  

Довдково

Закон «Про фахову передвищу освіту» вступив в силу 9 серпня. Відповідно до закону, всі українці матимуть право безкоштовно отримати передвищу освіту, профільну середню освіту професійного чи академічного напрямку. Студенти будуть забезпечені безкоштовними підручниками, також електронними. Такий підхід має покращити не тільки якість підготовки, а й її відповідність сучасним вимогам промисловості й виробництва.

У Міносвіти  кажуть: «Вже з 2020 року коледжі та технікуми готуватимуть фахових молодших бакалаврів – це буде рівень фахової передвищої освіти; освіта дорослих стане більш гнучкою - людина зможе отримати кілька фахових освіт за бюджетні кошти впродовж життя; заклади отримають нову систему державного фінансування; студенти зможуть вільно обирати форму навчання, зокрема, буде більше можливостей для дуальної освіти».

 

Детальніше дивіться у сюжеті


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Луцьком збудують новий торговельний центр
Наступна новина Герой липня на «Першому» – Сергій Капацина
Останні новини
Схожі новини