В українських школах хочуть ввести посаду кар'єрних радників

В українських школах хочуть ввести посаду кар'єрних радників
Фото ілюстративне

В українських школах введуть посаду «кар'єрного радника» – фахівця, який допомагатиме старшокласникам у виборі майбутньої професії.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Ганна Новосад в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

«Це може бути одна людина на освітній округ, на кілька шкіл. Вона буде робити професійну орієнтацію», – зазначила посадовиця.

За її словами, професійна орієнтація має починатися зі школи.

«Майбутні абітурієнти повинні мати можливість свідомо зрозуміти, які є професії та освітні можливості. І потім усвідомлено обрати університет та програму, яку будуть там опановувати. Адже зараз у нас з різних причин, у тому числі через вплив батьків, учні дуже часто обирають не те, чим би хотіли займатися. Потім на першому курсі вони усвідомлюють, що пішли не туди і марнують свій час», – каже Ганна Новосад.

«Тому ми починаємо працювати над професійною орієнтацією у школах. Зокрема, хочемо зробити введення у професію, розповідати про спеціальності. Це повинно бути невід’ємною частиною програми. І починати треба десь у шостому-дев’ятому класах», – додала вона.

Читати також: ЗНО з математики у 2021 році відбудеться за новою програмою


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На балу «Кришталева туфелька» у Володимирі-Волинському відзначили людей року
Наступна новина В Осівцях нарешті розпочали навчання у новій школі. Її мали відкрити ще 1 вересня
Останні новини
Схожі новини