В українських СІЗО з'явилися платні камери

В українських СІЗО з'явилися платні камери
Платна камера у Київському СІЗО

У Київському, Львівському та Чернігівському слідчих ізоляторах з’явилися платні камери. Місяць життя у поліпшених умовах коштуватиме ув’язненим 3500 гривень.

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на пресслужбу Мін’юсту.

«Старт проєкту відбувся на базі державної установи «Київський слідчий ізолятор» 8 травня 2020 року, 19 травня до проєкту приєднався Львівський слідчий ізолятор і 25 травня – Чернігівський СІЗО. На черзі Харків і Одеса», – розповіла заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона повідомила, що у Чернігівському СІЗО вартість платних камер складатиме: за 1 добу – 500 грн, за тиждень – 1600 грн, за місяць – 3500 грн.

За цю плату ув’язненим будуть надаватися місця у камерах з поліпшеними побутовими умовами.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Зокрема, у платних камерах збільшена норма площі на одного ув’язненого, відгороджений санвузлол та є мінімальний набір необхідних побутових умов.

Запевняють, що кошти за ці послуги направлятимуть на поліпшення умов у звичайних камерах: поточні ремонти приміщень, заміну сантехніки, електрики і т. д.

Висоцька додала, що проєкт триватиме до 31 грудня 2021 року. За його результатами у міністерстві вирішать, чи варто продовжувати ініціативу.

Читати також: У Мін'юсті анонсували розпродаж тюрем


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні розпочалася реєстрація на додаткову сесію ЗНО
Наступна новина «Готуємо дуже цікаве дійство». Яким буде свято останнього дзвоника у Луцьку
Останні новини
Схожі новини