В український літак влучили ракетою, бо не могли зв'язатись з командуванням. Командир хоче померти

В український літак влучили ракетою, бо не могли зв'язатись з командуванням. Командир хоче померти

Оператор протиповітряної оборони Ірану самостійно вирішив випустити крилату ракету по літаку «Міжнародних авіаліній України», який він прийняв за ворожий об’єкт, не зумівши зв’язатися з командуванням через проблеми зі зв’язком.

Про це повідомив командувач Військово-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), генерал Амір-Алі Хаджизаде, пише Медуза.

«Або спрацювала система перешкод, або мережа була зайнята, але він не зміг зв’язатися. У нього була можливість прийняти рішення протягом п’яти секунд. На жаль, він прийняв невірне рішення і запустив ракету по цілі», – сказав Хаджизаде.

Хаджизаде додав, що військові Ірану просили припинити авіасполучення на час ракетного удару по військових базах США в Іраку, але цю вимогу не виконали.

Також генерал Амір Алі Хаджизаде заявив, що захотів померти, коли дізнався про катастрофу українського літака, пише Страна.

«Коли я почув про катастрофу українського літака, я захотів померти, щоб не бути свідком цієї трагедії», – стверджує він.

Уточнюється, що Корпус вартових ісламської революції і особисто Хаджизаде повністю взяли на себе провину за трагедію з українським Боїнгом.

«Я особисто беру на себе повну відповідальність за те, що український літак був ненавмисно збитий», – сказав Хаджизаде.

Нагадаємо, Іран офіційно визнав, що збив ракетою український літак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Втікач Янукович «віджимає» землю росіян на знаменитому курорті
Наступна новина У луцьких прикордонників – новий керівник
Останні новини
Схожі новини