Іран офіційно визнав, що збив ракетою український літак

Іран офіційно визнав, що збив ракетою український літак
Місце катастрофи літака

Іран заявив, що літак МАУ поблизу Тегерана вранці 8 січня збила ракета «земля-повітря». Мовляв, іранські військові переплутали літак МАУ з «ворожим» американським об'єктом.

Про це зранку 11 січня повідомили на державному телебаченні Ірану, інформує ТСН.

В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через «людський фактор», а винних обіцяють притягнути до відповідальності. Там також підтвердили, що літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції.

«Причиною катастрофи українського літака стала «людська помилка», допущена в кризовий період через «авантюризм» США. Наші глибокі співчуття та вибачення нашому народу, сім’ям усіх жертв та іншим постраждалим країнам», – написав на своїй сторінці у Twitter голова МЗС Ірану Джавад Заріф.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані впав український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран-Київ». На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. Одна з них – волинянка Юлія Сологуб. 9 січня ввечері спецслужби США заявили, що літак МАУ біля Тегерана збила іранська ракета. Президент України Володимир Зеленський сказав, що ця версія не є підтверджена, але й не виключається. Згодом і Єврокомісія заявила, що немає переконливих доказів щодо причини падіння українського лайнера.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Синоптики прогнозують в Україні аномальне тепло
Наступна новина У Луцьку – міжнародний фестиваль. Центр міста на два дні перекриють
Останні новини
Схожі новини