В Україну завезли морозиво з небезпечною речовиною

В Україну завезли морозиво з небезпечною речовиною

У Волинську область могли доставити морозиво із небезпечною для здоров'я добавкою - етиленоксидом.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Волинській області, – пише ВолиньPost.

До Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) від 12 липня стосовно несанкціонованої речовини - етиленоксиду в добавці-стабілізаторі. Її використали під час виробництва морозива Snickers, Twix, Bounty, експортованого з Румунії (відправник: SC Macromex SRL, Campia-Turzii) до України (отримувач: ТОВ «Метро Кеш Енд Кepi Україна», пр. Петра Григоренка, 43, м. Київ, 02140).

Етиленоксид (окис етилену) – органічна, хімічна речовина, отрута для теплокровних тварин і людини, має канцерогенну, мутагенну, подразнювальну і наркотичну дію.

У разі виявлення цієї продукції просять вжити заходи щодо вилучення її з обігу згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м.Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81

Читати також: Основним джерелом смороду у Луцьку є очисні споруди, - Поліщук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відремонтують фасад гімназії №4. Яким він буде
Наступна новина Як у Володимирі відзначатимуть День міста
Останні новини
Схожі новини