Вилиняла кофта чи збіглися штани: що робити волинянам, які купили неякісний товар

Вилиняла кофта чи збіглися штани: що робити волинянам, які купили неякісний товар

Випрана за інструкцією кофта втратила колір? У куртці збився наповнювач? Збіглися штани? Чи не кожен із нас хоч раз стикався з такою проблемою, попри те, що продавці запевняли у якості товару. Але повернути кошти за неякісні речі вдається не всім – одні не можуть довести свою правоту, іншим – просто не вистачає сміливості чи терпіння на «розбірки» з продавцем.

Спеціаліст відділу правового забезпечення ГУ Держпродспоживслужбу у Волинській області Віталій Мах запевняє: повертати гроші за неякісний товар потрібно.

Права покупця, що придбав таку річ, регламентуються ст. 8 Закону України «Про захист прав споживачів».   

Передусім Віталій Мах радить брати та зберігати чеки. Навіть на ринку продавець зобов’язаний на вимогу покупця надати розрахунковий документ, що підтверджує час покупки.

Неякісний товар можна повернути навіть у випадку, якщо його гарантійний строк закінчився. Тобто шанс повернути кошти є навіть якщо ви виявили, що річ втратила свої властивості - полиняла, розтягнулася, збіглася тощо - пізніше, ніж через 14 днів після покупки.  Вимоги споживача не будуть задоволені, якщо продавець чи виробник доведуть, що недоліки товару виникли через порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Товар «з душком»: як змусити луцькі магазини не торгувати зіпсованими продуктами

Зазначимо, обміняти або повернути товар можна лише у випадку, якщо недолік виявився істотним – таким, що робить використання товару неможливим. При цьому у його появі повинен бути винен виробник чи продавець. А для підтвердження цього доведеться провести експертизу.

Для цього потрібно звернутися до суб’єкта господарювання із заявою-проханням провести експертизу на предмет якості товару. До слова, оплачує її підприємець. Проводять експертизу протягом трьох днів з моменту написання заяви у присутності покупця.

Якщо результати експертизи неоднозначні – необхідно звернутися до головного управління Держпродспоживслужби України у Волинській області, яке знаходиться за адресою на вулиці Поліська Січ, 10. Телефон: 0332 772 410.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Містом на Волині «розгулюють» сувенірні гроші
Наступна новина «Це не ми, це автостанція», - перевізник про скандал з іноземцем на Волині
Останні новини
Схожі новини