В УПЦ МП заявили, що громада на Волині відмовилася перейти в нову церкву

В УПЦ МП заявили, що громада на Волині відмовилася перейти в нову церкву

Прихожани храму в селі Малий Порськ, що на Ковельщині, вирішили залишитись в УПЦ МП і не підтримали перехід в нову церкву. 

Про це повідомляє прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП. 

На зборах в храмі проголосували за УПЦ МП

27 січня 2019 року в храмі святої Параскеви відбулися загальні парафіяльні збори. Настоятель храму отець Олександр Борисюк та скарбниквідзвітували перед громадою про діяльність парафії у 2018 році.

В результаті обговорення члени парафіяльних зборів одноголосно проголосували за те, щоб і надалі залишатися в УПЦ МП.

На зборах у клубі підтримали перехід в ПЦУ

Зазначимо в місцевому будинку культури під керівництвом депутата селищної ради Олександра Макаруся зібрали ще кілька десятків жителів села. По телефону він запросив на збори і настоятеля храму разом з членами Свято-Параскевської релігійної громади.

На схід жителів села прибув і благочинний Голобського округу архімандрит Ніфонт (Омельчук). Він повідомив жителям села, котрі зібралися в будинку культури, що дійсні парафіяльні збори тільки що завершилися в храмі святої Параскеви одноголосним рішенням прихожан про подальше збереження їх громади у складі Української Православної Церкви. 

Нагадаємо, раніше у Ковельському районному деканаті Волинської єпархії повідомили про те, що дві громади у Ковельському районі перейшли до нової церкви. Пізніше на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП цю інформацію спростували


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки малюків народилось у Луцьку 28 січня
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 30 січня
Останні новини
Схожі новини