В уряді придумали, як «вбити» бюрократію між бізнесом і військкоматами

В уряді придумали, як «вбити» бюрократію між бізнесом і військкоматами

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет пропонує зменшити бюрократію у взаємодії бізнесу та військкоматів, спростивши листування між ними.

“Ми знайшли, дуже елегантне рішення, як зменшити бюрократію для українського бізнесу” - заявив Дубілет у своєму Telegram-каналі.

“Одна з частих скраг, яку доводиться чути від українських бізнесменів щодо зайвої бюрократії, стосується віськкоматів. За нашими законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників. Все листування виключно у паперовій формі” - пояснює він.

“Після ряду зустрічей з Міноборони та іншими органами ми відкрили проєкт з двох частин.

По-перше. Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи" — пропонує Дубілет.

Наразі, за словами міністра, бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Натомість планують зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес.

Наразі в уряді готують план впровадження ініціативи.

Сам Дубілет розраховує, що проєкт запустять та змінять законодавство вже у 2020 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Іран не буде віддавати «чорні скриньки» зі збитого літака Україні
Наступна новина Волинянам розповіли, як захиститись від правця і що робити при травмах і ранах
Останні новини
Схожі новини