Вакцинація від коронавірусу на Волині. Скількох медиків уже щепили. Кого щеплюватимуть далі

Вакцинація від коронавірусу на Волині. Скількох медиків уже щепили. Кого щеплюватимуть далі

Мобільна бригада з вакцинації від COVID-19 26 лютого щеплює працівників Луцького клінічного пологового будинку та центру екстреної медицини.

Про це розповіла головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко, інформує Суспільне.

У перший день вакцинації, 25 лютого, вакцинували 39 медиків із 70 запланованих.

З тих, хто погодився напередодні вакцинуватися, – 20 працівників тимчасового інфекційного госпіталю та 19 медиків обласної інфекційної лікарні.

Скільки медичних працівників цих двох закладів відмовилися від вакцинації – Людмила Рожко не називає, каже: є лікарі, які поки у роздумах. 

«Є такі, хто поки що не дав згоду. Ці цифри будуть змінюватися. Але на сьогодні вакцини у нас достатньо для всіх охочих прищепитися. Вакцинація є добровільною, безоплатною», – запевнила спеціалістка.

За попередніми підрахунками, 26 лютого мобільна бригада запланувала здійснити понад пів сотні щеплень.

Наступного тижня в обласному управлінні охорони здоров'я вже планують розпочати вакцинацію інших категорій населення, йдеться про старших за 80 років волинян. Щоб потрапити у список осіб, які потребують вакцинації, літнім людям радять звернутися до свого сімейного лікаря.

«Зараз проходить навчання наша тренінгова група в Києві, повертається з Києва і проходить навчання для всіх наших працівників 66 тимчасових пунктів вакцинації. Після цього всі пункти можуть залучатися для проведення вакцинації», – каже Людмила Рожко. 

Точної дати початку вакцинації для категорії 80+ спеціалістка поки не озвучила. Нині в ОДА уточнюють списки на вакцинацію з медичних закладах.

Нагадаємо, 25 лютого на Волинь доставили першу партію вакцини від коронавірусу «Covishield» виробництва Oxford/AstraZeneca. В область надійшло 14 тисяч 200 доз.

Того ж дня мобільна бригада з вакцинації почала щеплювати медиків. Першим, хто отримав вакцину, став лікар-пульмонолог Олег Яковенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вакцину від коронавірусу Pfizer дозволили зберігати у звичайних морозильних камерах
Наступна новина У Луцьку на місці колишнього супермаркету «Вопак» запрацює «Сільпо»
Останні новини
Схожі новини