«Ваші рідні в поліції»: волинян тероризують шахраї

«Ваші рідні в поліції»: волинян тероризують шахраї
фото ілюстративне, джерело: olevsk-gromada.gov.ua

Два повідомлення про шахрайство надійшло до правоохоронців Любешівського відділення поліції.

Про це інформують на сторінці установи у Facebook.

«Минулої доби до Любешівського відділення поліції надійшло два повідомлення про те, що до громадян телефонують невідомі особи, представляються працівниками поліції та повідомляють, що їхні рідні знаходяться в поліції та за їх звільнення вимагають грошові кошти. На щастя, люди не впали в паніку та не перевели кошти шахраям», – пишуть поліцейські.

У правоохоронців нагадують, що саме за такою схемою шахраї найчастіше виманюють гроші. Тож, щоб не стати жертвою, треба слідувати правилам:

  • Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.
  • У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася працівником поліції, назвати прізвище, ім’я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.
  • Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в поліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.
  • Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги» (вашому сину або родичу) чи людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.
  • Не залишайтеся байдужими. З метою попередження шахрайських дій аферистів, широкого інформування населення району та області про шахрайські схеми виманювання грошей велике прохання: розповісти своїм батькам, знайомим, близьким та родичам похилого віку цю інформацію.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заступник міністра поспілкується з луцькою молоддю
Наступна новина «Ніколи в нас не буде високих пенсій, коли 50% економіки в тіні», - Павло Розенко
Останні новини
Схожі новини