«Ніколи в нас не буде високих пенсій, коли 50% економіки в тіні», - Павло Розенко

«Ніколи в нас не буде високих пенсій, коли 50% економіки в тіні», - Павло Розенко

Люди самі формують своє пенсійне майбутнє. Українець може і має право на високу пенсію, але для того їм потрібно мати середньоєвропейський страховий стаж та сплату страхових внесків.

Про це віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко розповів під час прес-конференції у Луцьку 6 липня.

«Коли людина приходить в Пенсійний фонд і бачить малу пенсію, то в першу чергу вона має сама собі сформувати це питання», - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Що стосується українців, які працюють за кордоном, то він наголосив, що теж є різні ситуації.

«Одна справа, коли є офіційне працевлаштування та міждержавні угоди, за якими людині страховий стаж за кордоном буде враховуватись як загальноукраїнський. Але проблема в іншому, навіть виїжджаючи на тимчасові заробітки, люди нехтують офіційним працевлаштуванням, а, можливо, й сам роботодавець не зацікавлений у ньому. Питання системне і вибору самої людини. Адже всі мають думати про своє пенсійне майбутнє», - зазначив Павло Розенко.

Він додав, що якщо особа думає, що до 60 років зможе заробити стільки грошей, що потім не потрібна буде державна пенсія, то, як правило, ситуація показує зовсім інше.

«Кошти все рівно витрачаються і людина приходить до Пенсійного фонду України і з жахом дивиться на розмір своєї пенсії. Звинувачує владу з криками, що вона все життя «пропахала». Вибачте, але якби людина сплачувала всі свої внески, то отримувала б достойну пенсію.

Ніколи не буде багатої країни, де 50% громадян не платять податки. Ніколи в нас не буде високих пенсій, коли 50% економіки в тіні», - підсумував Розенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ваші рідні в поліції»: волинян тероризують шахраї
Наступна новина Лучан запрошують в арт-галерею на виставку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини