Ватажки ОРДЛО попросили Путіна допомогти «боротися з Києвом»

Ватажки ОРДЛО попросили Путіна допомогти «боротися з Києвом»
Фото ілюстративне

Ватажки проросійських незаконних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" звернулися до російського президента з офіційним проханням допомогти у збройній протидії українському війську. 

Про це інформує Українська правда.

"Голови двух "республік" з огляду на поточне становище (...) на підставі договорів про дружбу, співпрацю і взаємодопомогу між РФ і республіками просять президента Росії надати допомогу у відсічі агресії Збройних Сил України", – повідомив речника Кремля Дмитро Пєсков.

Пєсков процитував коротко зміст офіційних звернень ватажків "ДНР" Дениса Пушиліна і "ЛНР" Леоніда Пасічника

У своїх проханнях лідери російських бойовиків повторюють безпідставні твердження про буцімто напад Києва на прифронтові населені пункти на Донеччині та Луганщині. Нібито через обстріли з боку України "мирному населенню Донбаса", мовляв, доводиться втікати до Росії.

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. 21 лютого ввечері Путін визнав незалежність ОРДЛО. Україна ж їхню незалежність не визнає. Пізніше стало відомо, що Путін направив свої війська в Україну. Міністр оборони України​ Олексій Резніков заявив, що після слів російського президента Владіміра Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати. Німеччина ж зупиняє сертифікацію «Північного потоку-2». Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів. ЄС також ввів санкції проти Росії. Байден заявив, що США запроваджує санкції проти двох російських банків, олігархів та Держборгу.

22 лютого Путін заявив, що визнав «незалежність» «ЛНР» та «ДНР» у кордонах цілих областей.

З 24 лютого Верховна Рада ввела надзвичайни стан в Україні. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що в залежності від ситуацій в окремих регіонах України можуть запроваджувати комендантські години. Також повідомляли, що Росія почала евакуацію на адмінмежі в Криму.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У РНБО попередили про можливість провокацій з Білорусі
Наступна новина У Харкові та Дніпрі тимчасово закрили аеропорти
Останні новини
Схожі новини