ЄС ввів санкції проти Росії

ЄС ввів санкції проти Росії
Фото ілюстративне

Європейський Союз 22 лютого ухвалив рішення про запровадження санкцій проти РФ у відповідь на визнання "незалежності" "ЛНР" і "ДНР". Світ засуджує дії очільника Кремля, лідери країн висловлюють свою підтримку Україні.

Зокрема, ЄС запроваджує санкції проти 27 фізичних та юридичних осіб. Також під санкції потрапив 351 депутат Держдуми РФ, які голосували за "незалежність" "ЛДНР", – пише ТСН.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель на пресконференції заявив, що санкції ЄС щодо Росії також включають обмеження доступу до європейського фінансового ринку та сервісів.

Варто зазначити, що однією з перших санкції проти Москви ввела Велика Британія. Так, введені британцями обмеження торкнулися 5 російських банків та підприємців Геннадія Тимченка, Бориса Ротенберга й Ігоря Ротенберга. Німеччина через це зупиняє сертифікацію Північного потоку-2.

Раніше указ про запровадження санкцій проти всіх осіб, які економічно співпрацюватимуть із "ДНР" та "ЛНР" підписав президент США Джо Байден. Очільник Білого дому надіслав листи спікеру Палати представників та голові Сенату США про підписаний ним указ щодо санкцій проти "ЛДНР". 

Таким чином, запроваджені Байденом санкції проти "ДНР" та "ЛНР" забороняють: інвестиції до "ЛДНР"; в'їзд до США пов'язаним із "ЛДНР" особам; імпорт будь-яких товарів, послуг, технологій з "ЛНДР" до США; експорт, реекспорт, продаж або постачання будь-яких товарів, послуг або технологій до "ЛДНР"; будь-яке схвалення, фінансування, сприяння чи гарантія з боку громадян США щодо фінансування терористів "ЛДНР", а також передбачають те, що на території США будуть "заморожені" рахунки, майно осіб, пов'язаних з "ЛДНР" (список визначить Міністерство фінансів США).

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. 21 лютого ввечері Путін визнав незалежність ОРДЛО. Україна ж їхню незалежність не визнає. Пізніше стало відомо, що Путін направив свої війська в Україну. Міністр оборони України​ Олексій Резніков заявив, що після слів російського президента Владіміра Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Путін заявив, що визнав «незалежність» «ЛНР» та «ДНР» у кордонах цілих областей
Наступна новина Ситуацію може виправити відмова України від Криму й вступу до НАТО, – Путін
Останні новини
Схожі новини