Німеччина зупиняє сертифікацію Північного потоку-2

Німеччина зупиняє сертифікацію Північного потоку-2

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації проєкту Північний потік - 2 після визнання Росією терористичних угрупувань "Л/ДНР".

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

У ході пресконференції у вівторок Канцлер засудив рішення президента РФ Владіміра Путіна визнати "незалежність" угрупувань "Л/ДНР" та назвав це серйозним порушенням міжнародного права. 

Він заявив, що своїми діями на сході України Путін порушує не лише Мінські домовленості, а й Статут ООН, який передбачає збереження територіальної цілісності та суверенітету держав. 

Шольц заявив, що газогін "Північний потік-2" буде зупинений. Федеральне міністерство економіки переоцінить поставки газу в країну.

"На цьому етапі, незважаючи на санкції, також важливо не допустити подальшої ескалації. ... Для Європи йде війна на сході. Такої катастрофи необхідно запобігти", – сказав Шольц.

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив напередодні, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Також ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. 19 лютого повідомляли про двох загиблих українських воїнів.

20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Повідомляли про одного пораненого українського воїна. З'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про активність військ Росії біля України. За даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє". Тим часом, у ФСБ заявляють, що снаряд з території України «зруйнував російський прикордонний пункт». А також, російські пропагандистські ЗМІ поширили інформацію про те, що 21 лютого – прямо за кілька годин до засідання Радбезу РФ – на територію Росії увійшла група якихось "українських диверсантів", а потім і дві українські бойових машини піхоти, які мали забрали "диверсантів".Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.

Тим часом, Радбез РФ висловився за незалежність ОРДЛО. Путін обіцяє ухвалити рішення вже сьогодні. Саме засідання могло бути записане раніше. Окупанти 21 лютого обстріляли селище Новолуганське, що на Донеччині. Як результат загинув мирний житель і були пошкоджені об'єкти інфраструктури.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський розглядає можливість розірвати дипломатичні відносини з Росією. Москва не хоче
Наступна новина У Луцьку за понад 5 мільйонів відремонтують сквер поруч з історичним факультетом ВНУ
Останні новини
Схожі новини