Росія готує в ОРДЛО теракти, аби мати привід для вторгнення в Україну, – ЗСУ

Росія готує в ОРДЛО теракти, аби мати привід для вторгнення в Україну, – ЗСУ

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Ворог прагне використати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом «миротворців».

Про це повідомив на своїй сторінці головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілей, житлових будинків та громадських об’єктів. Під особливою небезпекою перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами.

Вкотре наголошуємо, що Україна не планує жодних наступальних дій на Донбасі. За останні дні загострення з боку противника не було жодної жертви ні з серед мирного населення, ні серед військових найманців. Противник використовує примусове вивезення мирного населення, передусім жінок та дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій. Оприлюднюючи злочинні наміри агресора, ми намагаємося зламати ці сценарії. Адже наше головне завдання - зберегти життя співгромадян по обидва боки лінії зіткнення», – зазначив Залужний.

Читайте також: Зеленський виступив на Мюнхенській конференції. Що сказав?

Нагадаємо, у так званих «ДНР» та «ЛНР» проводять масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив учора, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Є ризик, що вони хочуть дійти навіть до Києва. Також учора вибухнув газопровід «Дружба», що в Луганську. Але українська розвідка попереджала, що бойовики замінували низку об'єктів соціальної інфраструктури й у Донецьку. Також відомо, що ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. Зранку 19 лютого повідомили про загибель українського військового, він загинув від осколкового поранення. Також повідомили про двох поранених рятувальників і обстріл Щастя. Згодом же повідомили про ще одного загиблого та надали перелік населених пунктів, де були обстріли бойовиків 19 лютого станом на 17:00. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Окупанти сьогодні вбили двох українських воїнів. Які населені пункти бойовики обстріляли за добу
Наступна новина Розвідник Сидоров, якого вбили бойовики, написав і заспівав пісню у 2015-му. Відео
Останні новини
Схожі новини