Важка пенсія: як часто волинські пенсіонери подорожують за кордон. ВІДЕО

Важка пенсія: як часто волинські пенсіонери подорожують за кордон. ВІДЕО

Україна пасе задніх у рейтингу країн за рівнем комфорту для людей пенсійного віку, адже з 80 країн у списку, посіла аж 72 місце.

Для зручної старості потрібно небагато, лише дах над головою, їжа в холодильнику та гідний відпочинок. Але чому ж українські пенсіонери, які працювали усе життя на благо країни, мають економити та жити на 1400 гривень, досліджували журналісти телеканалу Сфера-ТВ.

Окрім, належного фінансового забезпечення українські пенсіонери позбавлені багатьох можливостей. До прикладу, люди старшого віку теж хочуть вдосконалюватись і подорожувати. Поїхати чи полетіти закордон вони самостійно не можуть.

Власниця туристичного агентства Оксана розповідає, що ситуація із подорожами пенсіонерів не краща, ніж минулих років.

До слова, найбільші пенсії у світі у Фінляндії та Німеччині, де місцеві жителі отримують більше однієї тисячі доларів. Зокрема, середня пенсія у Фінляндії становить 58% від заробітної плати. В середньому – це близько 1982 долари.

 

Головне фото: Економічна правда


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З 1 березня зміняться правила подання документів на польський шенген
Наступна новина У Києві через Саакашвілі штурмують Верховну Раду. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини