91-літньому лучанину боргують майже 300 тисяч пенсії

91-літньому лучанину боргують майже 300 тисяч пенсії

270 тисяч гривень пенсії боргують пенсіонеру з Луцька. Чоловік розповів, що ця заборгованість виникла і накопичилася з 2019 року

Про це повідомляють ІА «Волинські новини».

Як розповів Михало Григорович, він як військовий пенсіонер має непогану пенсію. Коли у 2019 році її вкотре підвищили, дідусеві певний період, а це біля трьох років, платили ту, що й була. Михайло Гутник через суд домігся того, аби Пенсійний фонд таки здійснив перерахунок пенсії з квітня 2019-го до 2022 року. Однак цю заборгованість розміром 270 тисяч йому досі не повернули.

«Суд ухвалив рішення проводити виплату усієї заборгованості. Однак 270 тисяч не виплатили досі, незважаючи на те, що Міністерство юстиції оштрафувало Пенсійний фонд Волині на 26 тисяч гривень за невиплату», – розповідає пенсіонер.

Дідусь каже: після суду, який відбувся торік, йому таки стали виплачувати проіндексовану пенсію з усіма належними надбавками. Зізнається, що її розміром дуже задоволений. Однак додає: хоче справедливості, аби держава віддала йому те, що він заробив.

«Вони зобов’язані мені повернути, але не лише мені. Таких військових пенсіонерів тисячі», – зазначає Михайло Гутник.

У головному управлінні Пенсійного фонду у Волинській області кажуть: так звані військові пенсії та пенсії ще для кількох категорій виплачують суто із державного бюджету, а не за рахунок коштів фонду. Те саме і щодо заборгованостей за рішеннями суду – їх фінансують лише за рахунок коштів держбюджету і надходять вони відповідними асигнуваннями на управління Пенсійного фонду у Волинській області.

«У 2023 році бюджетом Пенсійному фонду України виділено 360 мільйонів гривень на погашення заборгованості за рішеннями судів. Що таке ця сума в масштабах України – розуміємо. Це дозволило нам, своєю чергою, профінансувати заборгованості, які виникли за рішеннями судів, що набули законної сили до 20 вересня 2020 року. Черговість виплати визначається датою набуття законної сили рішення суду. Якщо говорити про Михайла Гутника, то в нього рішення набуло законної сили у вересні 2022 року», – розповів начальник управління з питань виплати Віктор Кривчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пілот з Луцької бригади продає модель літака на якому здійснив свій перший політ
Наступна новина Завтра в Торчин прибуде кортеж із загиблим Героєм. Мешканців просять гідно зустріти Захисника
Останні новини
Схожі новини