Вчені розповіли, чому акули бояться дельфінів

Вчені розповіли, чому акули бояться дельфінів

Ссавці з високим інтелектом і складним соціальним життям здатні спільно вбити хижакаі.

Вся справа в розвитку нервової системи і механізми поведінки схожих на перший погляд, але дуже різних тварин, передає «Вокруг света».

Акули – це хрящові риби, стародавні примітивні мешканці океанів, які керуються у своїй поведінці інстинктами. А дельфіни – водні ссавці, ведуть складне соціальне життя, спільно полюють і захищаються від хижаків.

Коли ці два види зустрічаються, то акула, виконуючи роль санітарів моря, відразу ж виділяє з зграї дельфінів найслабшу ланку — старого, хворого чи пораненого дельфіна. Намотуючи навколо обраної жертви кола по спіралі, хижак вичікує час для зручного нападу. Але дельфіни, з їх високорозвиненим інтелектом, швидкою реакцією і здатністю до комунікації, у більшості випадків вчасно помічають акулу і дають їй колективну відсіч: оточують хижака і починають бити акулу в зяброві щілини, пошкоджуючи їх. Позбавлена можливості отримувати кисень із води, акула часто приречена на смерть.

Акули, які вижили після зустрічі з дельфінами або стали свідками розправи над родичем, на несвідомому рівні надалі воліють триматися подалі від груп дельфінів — так з'являється уникнення, яке ми сприймаємо як страх акул перед дельфінами.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти Росії
Наступна новина «Де ж те сито?»: в мережі набирає обертів українська версія Despacito
Останні новини
Схожі новини